familie reizen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Wáár gaan jullie deze keer naar toe? De Seychellen? En gaan de kinderen dan ook mee? Ja hoor. En opa en oma ook!

Het lijkt een bijzondere keus om met kleuters naar een honeymoonbestemming bij uitstek te gaan. Maar hé, waarom niet? Omdat de schelle stem van onze driejarige dochter overal doorheen tettert? Of omdat haar vierjarige zus met haar bommetjes de cocktails van de zwembadbargasten gratis en voor niets bijvult? Zou kunnen, maar na overleg met Kroost & Co bleek de “Sjeisjèla” een ideale vakantiebestemming te zijn. Zon, zee, strand en oma bij de hand. Wat willen kinderen (en wij) nog meer? Uitgerust met hun nieuwe Sammies stapten ze 15 januari geroutineerd in het vliegtuig, om 20 uur later met hun reiskleren nog aan in de eerste de beste regenplas te duiken die ze tegenkwamen. Welkom op Mahé!

"Zon, zee, strand en oma

Ondergebracht in de ruime kamers van Romance Bungalows hadden we 4 dagen om het hoofdeiland te verkennen. Omdat het de eerste ochtend regende hebben we gelijk een auto gehuurd. Via de vismarkt van Victoria waar de grote, in stukken gesneden vis en de daaruit voortvloeiende plassen bloed, diepe indruk maakten op onze oudste dochter, zijn we het hele eiland rond gereden. Niet alleen de blauwe zee en witte stranden maakten indruk, ook de diepgroene vegetatie. ’s Middags besloten we ergens te gaan lunchen omdat dineren met vermoeide kinderen over het algemeen geen succes is. In een eenvoudig tentje, direct aan een klein strand hebben we de lekkerste fish curry van de hele vakantie gegeten. De volgende dag hebben we in de zee en onder de schaduwrijke bomen op het strand doorgebracht.

De laatste dag zijn we met de bus naar Victoria gereden om op verzoek van de oudste nogmaals de vismarkt te bezoeken. Deze keer werden de vissen op veilige afstand bestudeerd. ’s Avonds was er een markt bij ons voor de deur in Beau Vallon. Struinend langs eetstalletjes hebben we onze maaltijd bij elkaar gescharreld. Van roti’s tot gegrilde vis en van bananenchips tot saté. De kinderen vonden het bijzonder spannend.

De volgende bestemming was La Digue. Vijf dagen lang naar het kleinste eiland. Stipt op tijd werden we afgehaald en naar het vliegveld gebracht. Met een slagroomklopper vlogen we in 15 minuten naar Praslin waar we opgevangen werden door de lokale reisagent.

Meer reisverslagen
uit de Seychellen

reisverslag kinderenreisverslag ouders
 

reisdagboek
blog papier
verhalen gezinsreizen
reisverslag ervaringen ouders
reisverslag Seychellen

familie krugers - van drie

rondreizen gezin

Wat een luxe: Expeditie Kroost & Co had alles super geregeld. We hebben veel gereisd, maar nog nooit meegemaakt dat alles zo soepel en punctueel verliep. En dat is bijzonder prettig als je met kinderen reist. Op La Digue werden we in het hotel verwelkomd. Onze bungalow lag 15 minuten verderop in het Nationale Natuurpark “Estate Union”. Deze keer hadden we 1 grote bungalow voor ons allemaal. Het was fantastisch. Direct aan het strand en zonder buren konden de kinderen in alle rust lawaai maken. ’s Ochtends liepen er paarden door de voortuin en ’s middags fietsten er een paar toeristen voorbij, maar ’s avonds was het er uitgestorven en hoorde je alleen het ruisen van de zee. Uiteraard mochten we gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. De kinderen waren weg van het grote zwembad en het ontbijtbuffet was een feest. Met een serieus gezicht liepen ze niet 1 maar wel 3 keer langs de tafel met lekkernijen om hun bord vol te laden met koekjes. La Digue is echt een leuk eiland. Hier vind je de veel gefotografeerde rotsformaties, kleine eettentjes en verplaatst iedereen zich per fiets (ook wij). Het hotel bood bovendien gratis excursies aan die ook geschikt waren voor kinderen, zoals een sunsetcruise en een tocht naar het onbewoonde Coco Island waar je prachtig kunt snorkelen. Opa had voor de kinderen een duikbril meegenomen, maar toen de oudste onder water keek wist ze niet hoe snel ze het water weer uit moest (ik ben niet bang hoor, ik hou gewoon niet van vis).

Van La Digue ging de reis naar Praslin. Het eiland met de beroemde coco de mer. Het spannende avonturenpad dat door dit nationale park loopt werd dapper bedwongen door onze kleuters. Eerlijk is eerlijk, het beloofde ijsje aan het eind van het pad bleek een goede drijfveer. Op Praslin hebben we onze tijd al duikend (opa en oma waren niet voor niets meeJ), zwemmend en spelend doorgebracht. Wat dat betreft hoef je voor kinderen niks mee te nemen. Ze spelen met alles wat voor handen is. Zo verandert een terras al snel in een winkel, zijn de potten en pannen mooie koopwaar en kan je met schelpen heel goed betalen. Na 14 dagen was het tijd om weer naar huis te gaan. Tot groot verdriet van de kinderen bleven opa en oma achter om nog een weekje uit te rusten op Cerf. Toen ze tenslotte toch echt het vliegtuig in moesten vroegen ze: en waar gaan we nu naar toe? Australië of zo?

ervaringen van ouders
verre reizen kinderen
vakantie kinderen foto
reizen kinderen foto
direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen
reisverslag kinderen reisverslag ouders