familie reizen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Hoi, ik ben Yuye en ik ben tien jaar. In de zomervakantie zijn ik en m’n twee zusjes, mijn vader en moeder een maand naar Namibië, Botswana en Zambia geweest. In Zambia zijn we naar de watervallen geweest. Het was een heel mooi gezicht, want de regenbogen schenen door de watervallen heen. Er was bij de grens van Zimbabwe ook een héél hoge brug, we zagen dat er iemand ging bungyjumpen.

We hadden voor de eerste drie weken een jeep gehuurd om zelf erin rond te rijden. Op de jeep zaten twee tenten. Die zaten vast aan het dak, je moest de tenten uit klappen. We sliepen in die tenten of soms in een lodge. Een keer moesten we er heel vroeg uit want we zouden naar de zonsopgang kijken. Dat was op hele hoge duinen bij Sossusvlei. De zonsopgang en de zonsondergang gaat heel snel. Het is er ook om een uur of zes pikkedonker. Je kan dan soms de melkweg zien.

"Je zag daar honderden of

De mensen zijn daar heel aardig en het is er doodstil. Je ziet dan ook bijna geen auto’s op de weg. De olifanten vond ik echt gaaf! Het zijn reusachtige beesten. Een keer bij een gamedrive waren we olifanten aan het kijken. Het vrouwtje is altijd bij de olifanten de leider. Wij stonden daar met nog twee andere jeeps. En de olifant ging achter een jeep aan rennen. Vergis je niet olifanten kunnen erg hard rennen! Het scheelde echt niet veel.

Ook hebben we veel boottochten gemaakt. Op de delta zijn we in een mokoro (is een uit geholde boomstam) naar een eiland gevaren waar ook wilde leeuwen zaten. We liepen daar met een gids en andere mensen rond van onze groep. Geen leeuwen tegen gekomen wel een olifant. Die zat ons steeds in de weg dus moesten we terug.

Meer reisverslagen
uit Namibië

reisverslag kinderen
 

reisdagboek
blog papier
verhalen gezinsreizen
reisverslag ervaringen ouders
reisverslag Namibie

yuye (10), sterre (8) en fu xin (6)

rondreizen gezin

We zijn ook op marktjes geweest waar we veel souvenirs kochten. Mijn vader moest veel onderhandelen. Ze begroette je daar altijd met: How are you? En dan zeiden wij altijd terug fijn. Het was daar winter, maar overdag was de temperatuur goed te doen, niet te koud niet te warm. Ongeveer 25 t/m 27, 30 graden. Maar ’s nachts was het een ander verhaal! Het was daar ’s nachts wel –6 graden! Gelukkig hadden we extra dekens in de tent mee. Een keer was het zo koud dat de ijspegels aan de kraan hingen en dat de kraan het niet meer deed! We sliepen toen bij de bush men. De douche, toilet, en wastafel waren toen buiten.

We zijn nog in Etosha geweest. Dat was een soort park, maar wel hééééél groot! We hebben heel veel dieren gezien: olifanten, giraffen, nijlpaarden, krokodillen, oryxen, struisvogels noem maar op! Ook zijn daar veel verschillende vogels met hele mooie kleuren. We hebben veel gamedriven gedaan. Je zag daar honderden of misschien wel duizenden springbokken bij elkaar. Toen ze omhoog sprongen was dat echt fantastisch!

We mochten daar niet uit de jeep want leeuwen waren er ook. We hebben een vrouwtjes en een mannetjes leeuw gezien. We hebben ook een zebra gezien. Die was helemaal zwart gevlekt met wit erom heen. Ik vond het een hele leuke reis en zou zeker nog wel eens naar Afrika willen!

Groetjes, Yuye

ervaringen van ouders
verre reizen kinderen
vakantie kinderen foto
reizen kinderen foto
direct naar onze bestemmingen
vakantie kinderen foto
reizen kinderen foto
reizen met kinderen
reisverslag kinderen