direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Rondreis Jordanië - Van de Dode naar de Rode zee

Deze rondreis is zo samengesteld dat je de gelegenheid hebt om in korte tijd en in een rustig tempo het land te verkennen. Je overnacht in comfortabele accommodaties en hebt alle gelegenheid om de belangrijkste hoogtepunten van het land te bezoeken. Na aankomst verblijf je aan de Dode Zee, waar het klimaat in het voor- en najaar aangenaam is.

Tijdens de reis kun je uitstapjes maken naar historische plaatsen zoals Jerash en Mount Nebo. Je hebt alle tijd om het bijzonder Petra te verkennen, overnacht in de woestijn en brengt een paar ontspannen dagen door aan de Rode Zee waar je o.a. kunt snorkelen en duiken. Deze reis is geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.
 

Vluchten naar Jordanië

Voor deze reis maken we gebruik van rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en Amman met Royal Jordanian Airlines. Deze luchtvaartmaatschappij biedt een goede kwaliteit en service en scoort goed kindvriendelijkheid (zie www.vliegenmetkinderen.nl). Het grootste voordeel van Royal Jordanian Airlines is dat deze vluchten, als één van de weinige maatschappijen, op normale tijden vertrekken en niet midden in de nacht in Amman aankomen en vertrekken.
 

Vervoer en transfers in Jordanië

Tijdens onze rondreizen maken we gebruik van een auto met chauffeur. De chauffeur spreekt Engels (geen Nederlands), stopt bij de mooie plekjes, weet goede eettentjes en de reisafstanden. Je bepaalt in overleg met hem hoe laat je vertrekt en hoe lang je ergens wilt blijven. Hij overnacht in andere hotels dan jullie en komt je op het afgesproken tijdstip weer ophalen. Uiteraard krijg je z’n mobiele nummer voor het geval jullie reisplannen zouden wijzigen. Zoals je van Expeditie Kroost & Co mag verwachten, maken we gebruik van auto’s die normaal gesproken ruim genoeg zijn voor gezinnen. Bij gezinnen t/m 3 personen gaan we uit van een ‘normale’ personenwagen. Dit is een middenklasse sedan met beperkte bagageruimte. Bij gezinnen van 4 personen of meer gaan we uit van een minibusje. Tegen een toeslag kan ook bij minder dan 4 reizigers gekozen worden voor een ruimere auto, bijvoorbeeld als je een kinderwagen mee wilt nemen.
 

Accommodaties

De accommodaties tijdens deze reis zijn gevarieerd. De ene keer is deze luxer dan de andere keer. Expeditie Kroost & Co heeft een voorkeur voor kleine, traditionele hotels van goede kwaliteit, maar deze zijn in Jordanië niet te vinden. Je verblijft dus regelmatig in een groter, over het algemeen luxe hotel met uitgebreide faciliteiten. Wel kiezen we voor hotels met een lokale sfeer en voor hotels die net iets extra’s te bieden hebben. Het hotel Taybet Zamen in Petra is hier een goed voorbeeld van. Waar mogelijk kiezen we voor hotels met zwembad (vaak alleen in de zomermaanden geopend).

Een van de hoogtepunten van de reis is voor veel gezinnen een overnachting in de woestijn bij Wadi Rum. Je slaapt hier in traditionele tenten op eenvoudige bedden (dekens zijn aanwezig). Er zijn gezamenlijke toiletten en douches. Als je met kleine kinderen reist kan dit mindere comfort lastig zijn, bijvoorbeeld voor het opwarmen van een flesje of het verschonen van luiers. Als je liever niet in de woestijn overnacht kunnen we ook een extra overnachting in een hotel boeken. Daarnaast is het verblijf in Dana Guesthouse ook eenvoudig. We maken hier gebruik van een familiekamer met douche en toilet op de gang. Ook deze overnachting kun je eventueel laten vervallen of vervangen.

Voor gezinnen met één kind gaan we uit van een extra bed op de kamer van de ouders. Bij twee of drie kinderen gaan we in principe uit van een eigen kamer voor de kinderen. Indien het mogelijk is om met vier personen in één kamer te verblijven zullen we hiervan gebruik maken. Kamers met tussendeur zijn niet overal te krijgen. We vragen uiteraard wel kamers naast elkaar aan. Een baby kan meestal, maar niet altijd, extra op de kamer verblijven als er ook een kind mee reist. Dit beperkt je wel in de ruimte op je kamer. Een babybedje is niet in alle hotels beschikbaar. We raden dan ook aan om vanuit Nederland een compacte en lichtgewicht reisbedje mee te nemen. We hebben zelf goede ervaringen met de bedjes van Nomad en Deryan. Alle prijzen zijn gebaseerd op twee volwassenen die een kamer delen. De prijs voor éénoudergezinnen is op aanvraag.
 

Entreegelden en excursies

Omdat wij individuele gezinsreizen aanbieden en ieder gezin zelf de keuze heeft om iets al dan niet te bezoeken, hebben we de entreegelden en excursies niet in de reissom opgenomen. Voor kleine attracties, zoals een bezoek aan het kasteel van Ajloun of Karak betaal je meestal een entree van JD1 per persoon. Petra en Jerash zijn duurder. Voor Petra kun je een dagkaart of een meerdaagse kaart aanschaffen. Toegang voor één dag is JD21, voor 2 dagen JD26 en voor 3 dagen JD30. De entree voor Jerash is JD10. (1JD= ca. €1,05, december 2011). Bovenstaande informatie is onder voorbehoud (prijzen onder voorbehoud).
 

Uitgebreide routebeschrijving

Dag 1-4 Dode Zee

Na aankomst op de luchthaven wordt je naar het hotel aan de Dode Zee gebracht. Hier verblijf je de komende 3 nachten. Tijdens de volgende dagen kun je rustig genieten van het strand en de zwembaden bij het hotel en kun je ervaren hoe je kunt blijven drijven op het zoute water van de Dode Zee. Laat kleine kinderen overigens alleen toekijken vanaf het strand en gebruik het zwembad om in te zwemmen. Het hoge zoutgehalte is voor hen niet prettig en prikt in de oogjes.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om de oude Romeinse stad Jerash te bezoeken. Een ander mogelijk uitstapje is een bezoek aan Mount Nebo. Op deze plaats liet Mozes het beloofde land aan het volk Israël zien en is hij gestorven en begraven. Je kijkt uit over de Dode Zee en de Jordaanvallei en bij helder weer kun je de steden Jericho en Jeruzalem zien. Ook kun je een bezoek brengen aan Madaba (bekend van de kerk met het mozaïek met een afbeelding van de kaart van het “Heilige Land”).

Dag 4-6 Petra

Vandaag reis je over de eeuwenoude King’s Highway naar de belangrijkste toeristische trekpleister van Jordanië en één van de meeste indrukwekkende plaatsen op deze wereld; de ruïnes van Petra. Onderweg maak je een korte stop bij het kruisvaarderskasteel van Karak. Hoewel deze ruïne in het niets lijkt op de mooie (gerestaureerde) kastelen die wij bij ons hebben, is het de moeite waard om hier een kijkje te nemen. Er is ook een klein museum bij.

Als je ’s middags aankomt in Petra kun je eventueel al een kijkje nemen in deze bijzondere “stad” die is uitgeroepen tot één van de nieuwe zeven wereldwonderen. Als je geluk hebt kun je ’s avonds “Petra by Night” ervaren, als de stad wordt verlicht met 1800 kaarsjes en er traditionele bedoeïenenmuziek wordt gespeeld. Een indrukwekkende ervaring. De tour start om 20.30 uur en eindigt om ca. 22.00 uur en is wekelijks op maandag, woensdag en donderdag te boeken. Uiteraard heb je ook de gehele volgende dag nog om dit uitgestrekte gebied te verkennen. Als je (kleine) kinderen niet te ver willen of kunnen lopen heb je de mogelijkheid om je per ezel, kameel of paard en wagen te laten vervoeren. Je overnacht twee nachten in een bijzonder hotel dat er uitziet als een traditioneel Ottomaans dorpje.

Dag 6-7 Wadi Rum

Als je er nog geen genoeg van hebt, kun je in de ochtend een laatste bezoek brengen aan Petra. Dan is het tijd voor alweer het volgende hoogtepunt van de reis; een verblijf bij de bedoeïenen in de woestijn. Je vertrekt pas in de middag, zodat je niet op het heetst van de dag in de woestijn bent. Nadat je hebt kennisgemaakt met de gastheren, maak je per 4WD een tocht door de woestijn. Onderweg stop je onder meer om één van de zandduinen te beklimmen en eeuwenoude rotstekeningen te bekijken.

Je overnacht in een kamp in de woestijn dat ook door anderen wordt gebruikt. Als er meerdere gasten zijn wordt er na het avondeten meestal gezongen en gedanst op traditionele bedoeïenenmuziek. Het kamp ligt niet in Wadi Rum zelf. Dit is heel lang rijden per jeep waardoor je ook ver van de bewoonde wereld af zit. De woestijn in dit gebied is echter ook de moeite waard en zeer indrukwekkend. Hier is bijvoorbeeld ook een deel van de film Lawrence of Arabia opgenomen.

Liever niet “kamperen”? Indien je liever niet in een tent overnacht, kunnen we de overnachting in Wadi Rum laten vervallen. Dit kan door de reis met één nacht in te korten of een extra nacht in een van de andere accommodaties in te plannen. In dat geval maak je onderweg van Petra naar Aqaba een stop in Wadi Rum, waarbij je de woestijn per 4WD verkent. Hierna vervolg je de reis naar de Rode Zee.

Dag 7-9 Aqaba

Nadat je vroeg in de omgeving opnieuw een korte tocht in de woestijn hebt gemaakt, dit keer op de rug van een kameel, rijd je door naar de kust van de Rode Zee. In je hotel dat zo’n 20 kilometer buiten Aqaba ligt heb je de kans om te genieten van een paar dagen zon, zee en strand en bij te komen van alle ervaringen die je tijdens deze reis hebt opgedaan. Bij het hotel kun je snorkelen en duiken, maar indien gewenst zijn er ook andere activiteiten en excursies te regelen. Als je wilt kun je je verblijf in Aqaba met één of meer dagen verlengen.

Dag 9-10 Amman 

Omdat je de laatste dag terugvliegt vanaf Amman, rijden we de dag ervoor alvast terug naar de hoofdstad van het land. Hier kun je eventueel nog wat souvenirs kopen en een keer heerlijk uit eten gaan. Je overnacht in hetzelfde hotel als de eerste nachten van je verblijf.

De volgende ochtend word je, voorafgaand aan de terugvlucht, door je chauffeur naar de luchthaven gebracht. Dezelfde dag kom je weer aan op Schiphol.
 

Reisschema inclusief accommodaties

Dag

Plaats

Accommodatie

1

Vertrek Amsterdam

1-4

Dode Zee

Dead Sea Spa Hotel

4-6

Petra

Taybet Zaman

6-7

Wadi Rum

Bedoeïenenkamp

7-9

Aqaba

Marina Plaza Hotel

9-10

Amman

Hotel Amman West

10

Vertrek Jordanië, aankomst Amsterdam


Prijsindicatie

Ieder gezin is anders, daarom boek je een reis bij Expeditie Kroost & Co altijd op basis van een persoonlijke offerte die je ontvangt. Deze is gebaseerd op jullie persoonlijke wensen en gezinssamenstelling en hierin geven we bijvoorbeeld ook de kamertypes aan die passen bij jullie gezinsgrootte. Om je vooraf een beter beeld te geven van de prijs van onze reizen hebben we een prijsindicatie gegeven voor verschillende gezinstypen. De prijzen zijn gebaseerd op het tarief van beschikbaarheid in de goedkoopste boekingsklasse bij de vluchten, waarbij we geen rekening hebben gehouden met speciale actietarieven. In de praktijk kan het voorkomen dat een reis duurder of goedkoper wordt dan hieronder staat aangegeven.

Laagzeizoen

Hoogseizoen

2 volwassenen en baby

3.295

3.410

2 volwassenen en 1 kind

4.175

4.330

2 volwassenen en 2 kinderen

5.700

5.900

2 volwassenen en 3 kinderen

7.070

7.825

Hoogseizoen: 13 april t/m 14 mei, juli en augustus

Deze reis boeken we in principe niet van juni-september omdat de temperatuur met name aan de Dode Zee te hoog is.

De genoemde reissom is per gezin en inclusief vlucht met Royal Jordanian (in de O-klasse), luchthavenbelasting voor zover nu bekend (dec. ’09: €200 per persoon), transfers, vervoer per auto met chauffeur, 9 nachten accommodatie, 9 x ontbijt, 1x diner en een jeepexcursie en kameelsafari in de woestijn. De werkelijke prijs kan i.v.m. beschikbaarheid van de vluchten, een voorkeur voor andere kamertypes (bijvoorbeeld een eigen kamer voor één kind) of een ander autotype e.d. altijd afwijken van het hierboven genoemde tarief. Vraag daarom altijd een offerte aan die specifiek is afgestemd op jullie wensen.
 

Eigen droomreis samenstellen?

Bij Expeditie Kroost & Co heb je altijd de mogelijkheid om je eigen droomreis samen te stellen. Wil je bijvoorbeeld een reis verlengen of inkorten, alleen in vijfsterren accommodaties verblijven, een reis combineren met familiebezoek of wil je verblijven in een hotel dat niet in deze brochure staat? Er kan bij ons heel veel! Als je ons laat weten wat je wensen zijn kunnen wij een offerte maken die hier volledig op is afgestemd.
 

Boeken van een reis

Indien je een reis naar Jordanië wilt boeken kun je een offerte aanvragen bij expeditie Kroost & Co. Het voorstel dat we voor jullie uitwerken is gebaseerd op jullie gezinssituatie en eventuele aanvullende wensen. De accommodaties zijn op dat moment nog onder voorbehoud. Deze kunnen pas worden geboekt als jullie de reis daadwerkelijk willen boeken. Het kan zijn dat deze –uiteraard in overleg- na boeking van de reis moeten worden aangepast. Dit kan ook consequenties hebben op de prijs van het arrangement.

Je kunt hier een offerte voor deze reis aanvragen >>

printbutton
verre reizen kinderen
jordanië vakantie kinderen

©2010 Expeditie Kroost & Co | Sitemap | Privacy & Disclaimer | Contact

 

Bookmark and Share

familie reizen
type gezinsreis
reizen met kinderen
direct naar onze bestemmingen