direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen

Volg onze laatste tips via Facebook en Twitter

FacebookTwitter


 

baby peuter kleuter kind tiener

Welk land is het meest geschikt?

Afhankelijk van je persoonlijke wensen en voorkeuren en de leeftijd van de kinderen is er ieder gezin een passende vakantiebestemming te vinden. Alle bestemmingen die door Expeditie Kroost & Co worden aangeboden, hebben voldoende te bieden voor volwassenen en kinderen. Of je nu de voorkeur geeft aan een bijzonder strandvakantie, een rondreis door prachtige natuur of een bestemming waar je strand en actieve dagen combineert vanuit één vaste locatie. De ene plek is beter geschikt voor kinderen van een bepaalde leeftijd dan de andere, bijvoorbeeld door het type activiteiten, de intensiteit van de rondreizen of het klimaat. Als je al globaal weet waar je naar toe wilt reizen kun je eenvoudig zoeken naar een specifieke bestemming. Als je nog niet exact weet kun je ook inspiratie opdoen op onze inspiratiepagina en bijvoorbeeld zoeken naar een vakantie met “droomstranden” of “actie en avontuur”.
 

Relatief veilige bestemmingen

Alle bestemmingen van Expeditie Kroost & Co zijn geselecteerd op een bepaalde mate van veiligheid, kwaliteit van locale (particuliere) gezondheidszorg, etc. Natuurlijk bestaan er wel verschillende tussen de aangeboden bestemmingen. Nieuw-Zeeland is als westers land natuurlijk niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Caribbean, waar hygiëne en gezondheidszorg op een ander niveau zijn dan wij gewend zijn. Soms ook komt er in een land wel malaria voor, maar niet in de gebieden waar wij naar toe gaan. Ook komt het voor dat we het beeld dat wij van een land of gebied hebben anders zijn dan de werkelijkheid. Namibië ligt in Afrika, maar hier vind je niet de armoede zoals we die in Afrika voorstellen. In de praktijk is Namibië een veilig en westers land met goede voorzieningen.
 

Tropische ziektes, vaccinaties en malaria

In de gebieden die zijn opgenomen in het reisaanbod van Expeditie Kroost & Co hoeven in principe geen malariatabletten te worden geslikt. Check echter altijd zelf of de actuele situatie niet gewijzigd is! Doe er wel altijd alles aan om insectenbeten te vermijden, omdat muggen behalve malaria ook andere ziektes kunnen overbrengen, waaronder Dengue (knokkelkoorts). Dengue komt over de hele wereld in landen met een (sub-)tropisch klimaat voor, dus ook in de landen waar Expeditie Kroost & Co naar toe reist. Houd na zonsondergang zoveel mogelijk lichaamsdelen bedekt, slaap onder een klamboe en smeer onbedekte lichaamsdelen zorgvuldig in met muggenmelk. Ook als je overdag het bos of de ‘jungle’ bezoekt of andere gebieden waar veel muggen kunnen voorkomen moet je jezelf goed beschermen tegen muggenbeten. Voor kinderen onder de 6 jaar en zwangere vrouwen is een product met hoge percentages DEET niet geschikt. Er zijn ook goede alternatieven op basis van natuurlijke bestanddelen (regelmatig aanbrengen!).

Een vaccinatie voor DTP en Hepatitis A wordt eigenlijk voor alle landen buiten Europa, (inclusief Turkije en landen rond de Middellandse Zee) geadviseerd. Deze zijn niet verplicht maar worden dus ook voor bijna alle bestemmingen van Expeditie Kroost & Co aangeraden. Of je aanvullende vaccinaties nodig hebt, is o.a. afhankelijk van je bestemming, de reisduur, het gebied waar je verblijft en hoe je reist. Als je veel met het openbaar vervoer reist is een goede bescherming belangrijker dan als je je luxe hotel nauwelijks uitkomt.

Kinderen die zijn gevaccineerd volgens het schema van het consultatiebureau zijn beschermd tegen DKTP. Voor Hepatitis A wordt door de GGD of huisarts een aparte vaccinatie gegeven. Deze geven nauwelijks bijwerkingen. Als je 6-12 maanden later de herhalingsvaccinatie krijgt ben je minimaal 25 jaar beschermd, mogelijk zelfs levenslang. Het is dus zeker de moeite waard om deze bescherming aan je kinderen te geven. Stem ook af met het consultatiebureau of aan baby’s eventueel de BMR-vaccinatie (Bof, Mazelen, Rode Hond) vervroegd gegeven moet worden. Deze kinderziektes komen in veel landen buiten Nederland veelvuldig voor. Dit geldt overigens ook voor vakanties binnen Europa.

Laat je ongeveer 6 weken voor vertrek altijd adviseren door deskundigen, bijvoorbeeld de plaatselijke GGD. Voor algemene informatie per land kun je kijken op www.lcr.nl.

verre reizen kinderen

Waar gaan
we naartoe

vakantie voor kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
BIJZONDERE VERRE REIZEN MET JE
familie reizen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen
reisverslag kinderen reisverslag ouders