direct naar onze bestemmingen
verre reis met kind
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Sprookjesachtige plekken die je fantasie prikkelen

Bezoek een kasteel, overnacht in een kasbah of slaap onder de sterrenhemel. Reizen met kinderen kan betoverend mooi zijn. Kleine meisjes wanen zich prinsesjes in een hemelbed, stoere ridders wonen in een kasteel en voor jong en oud is de sterrenhemel met duizenden felle lichtjes ongeŽvenaard. Hieronder vind je reizen en plekjes waar het leven even een sprookje is.

markastelen
Prinsessen in de kasbah

Onderweg in het zuidelijk deel van Marokko passeer je waarschijnlijk tientallen kasbah’s, oude lemen vestingen, vergelijkbaar met kastelen. Sommige zijn verbouwd tot hotel (je overnacht hier ook tijdens onze rondreizen), anderen zijn ruÔnes of zijn nog bewoond. De bekendste is AÔt Ben Haddou.

jordanieromeinen
Het Carrť van het Midden-Oosten

Een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in JordaniŽ is Jerash, de best bewaard gebleven Romeinse opgraving uit het Midden Oosten. Indrukwekkend is vooral het theater, waar tijdens het Jerash festival in juli en augustus live voorstellingen worden gehouden.

balicouleur

Mag ik deze Kecak van u ...

Op Bali heb je verschillende traditionele dansen. In Ubud zijn verschillende voorstellingen waar je naar kunt kijken. Ook kun je zelf danslessen krijgen in sommige hotels. Een andere aanrader is de Kecak dans bij de Uluwatu tempel op het Bukit schiereiland bij zonsondergang.

namibrotstekeningen
Oeroude tekeningen van leeuwen en giraffen

Damaraland, ten zuiden van Etosha, heeft een indrukwekkende natuur waar ook wilde dieren buiten de grenzen van een natuurreservaat leven. Het gebied heeft ook een rijke historie. Bij Twijfelfontein en Brandberg kun je 6000 jaar oude tekeningen van de Bosjesmannen zien.

rondreis gezin marokko
Rondreis Marokko - 1001 Sterren Zomeravontuur
Complete rondreis speciaal afgestemd op de warme zomermaanden

In de zomermaanden kan het in het zuiden van Marokko erg warm worden. Daarom hebben we een reis samengesteld die hier rekening mee houdt.
Meer informatie >>

jordanie woestijn
Slapen onder de sterren

De woestijn bij Wadi Rum is een bijzondere plek. Om deze goed te kunnen ervaren is een overnachting onder een sterrenhemel in een bedoeÔenenkamp onmisbaar. Een tocht per jeep door de omgeving en hobbelen op een kameel maken je woestijnervaring compleet.

marplein
Het leukste plein van Marokko

Op het Djeema El Fna plein in Marrakech is altijd iets te beleven. Overdag geniet je van een cafť au lait in Cafť de France of verse sinaasappelsap van een van de kraampjes terwijl je kijkt naar de ezels en paarden. ’s Avonds komen de acrobaten, de eetstalletjes en de slangenbezweerders die groot en klein vermaken.

vietwaterpoppen
In het water gevallen

Hanoi is beroemd om haar waterpoppentheater. Behalve poppen komen in het verhaal vissen, draken en boten voor en ook als je geen Vietnamees begrijpt is het verhaal spannend en leuk om te zien. Een aanrader voor groot ťn klein.

jordaniekasteel
Uit de tijd van de kruisvaarders

In de tijd dat het Christendom de wereld wilde veroveren zijn de kruisvaarders ook aangekomen in JordaniŽ. Uit deze periode zijn nog ruÔnes van oude kastelen bewaard gebleven, zoals het kasteel bij Karak. Deze kun je bezoeken als je via de oude King’s Highway van de Dode Zee naar Petra reist.

marruimtebinnen
Eten in een paleisje

In Marokko kun je heerlijk eten. En als je een keer niet Marokkaans wilt is er aan Djema al Fna bijvoorbeeld een prima pizzeria. Bijzonder is het ook om een keer te eten in een traditioneel paleis. Prachtige mozaÔeken op de muur, live muziek en heerlijk (traditioneel) eten. In Marrakech zijn er diverse goede paleisrestaurants.

rondreis bali compleet met kinderen
Rondreis JordaniŽ - Van Amman naar de Rode Zee

Rondreis waarin je alle hoogtepunten van JordaniŽ ziet en je vakantie ontspannen afsluit met een paar dagen aan het strand ...
Meer informatie >>

verre reizen kinderen
familie reizen
BIJZONDERE VERRE REIZEN MET JE
inspiratie ideeŽn tips suggesties reizen met kinderen

Inspiratie voor reizen

vakantie voor kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen
reizen met kinderen reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids inspiratie reizen kids reisverslagen reisverslagen reisorganisatie reisorganisatie reisverslag kinderen reisverslag ouders