kindvriendelijke bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen

Volg onze laatste tips via Facebook en Twitter

FacebookTwitter


 

baby peuter kleuter kind tiener

Je kinderen mee op een verre reis

Reizen met jonge kinderen is een bijzondere ervaring, zelfs wanneer je al een ervaren reiziger was voordat je kinderen kreeg. Natuurlijk zien je vakanties er anders uit dan voordat je kinderen had en zul je dingen moeten laten. Maar je krijgt er ook veel extra’s voor terug, hetgeen je reis zeker zo leuk maakt. Als je rekening houdt met het feit dat je je kinderen bij je hebt, is een verre reis maken met je kinderen niet lastiger of gevaarlijker dan een vakantie binnen Europa.

Expeditie Kroost & Co weet uit ervaring wat belangrijk is en waar je rekening mee moet houden als je met kinderen reist. Bovendien zijn wij op de hoogte van de situatie ter plaatse en kunnen je bijvoorbeeld ook vertellen waar je luiers kunt kopen en wat je met je kinderen kunt ondernemen als het eens een dagje regent.

Rekening houden met je kinderen begint natuurlijk al bij de voorbereiding. Omdat je je kinderen niet aan onnodige risico’s wilt blootstellen, kies je afhankelijk van de leeftijd van je kinderen voor een bestemming waar geen malaria is, met een goede gezondheidszorg en hygiëne en waar geen bijzondere inentingen nodig zijn. Daarnaast zul je niet iedere dag 10 uur in de auto of het openbaar vervoer willen zitten en wil je ruimte hebben waar je kinderen kunnen spelen. Je hotelkamer moet groot genoeg zijn om een extra bedje in kwijt te kunnen en als je kind slaapt wil jij het liefst iets voor je zelf gaan doen en niet muisstil op je kamer hoeven te wachten tot je kind weer wakker wordt. Vaak zul je ook meer behoefte hebben aan bepaalde zekerheden. Dus niet op de bonnefooi naar een land afreizen en ter plaatse hotels zoeken, maar vooraf al het een en ander geregeld hebben. Of niet vanaf het vliegveld direct in de heksenketel met taxichauffers en ‘kruiers’ terechtkomen, maar vooraf een transfer naar je eerste hotel geregeld hebben. Stuk voor stuk zaken die Expeditie Kroost & Co voor je regelt, zodat het reizen met je kinderen wel heel erg eenvoudig en leuk wordt. Daarnaast geven we je de nodige ‘bagage’ mee in de vorm van goede informatie en tips. Het enige wat je zelf nog moet doen is kijken welke bestemming het beste bij jullie gezin past en genieten van een bijzondere ervaring.
 

Vragen en vooroordelen

Ondanks dat veel mensen je reislust met kinderen zullen bewonderen, zijn er ook mensen die beweren dat het niet goed is voor kinderen om op een verre reis mee te gaan. Maar is dit werkelijk zo? Het zijn weliswaar in eerste instantie vaak de keuze van de ouders om een verre reis te maken in plaats van een vakantie dichterbij, maar daar is op zich natuurlijk niets mis mee. Zolang je er maar rekening mee houdt dat kinderen niet altijd dezelfde dingen leuk vinden tijdens een vakantie als hun ouders, en je dus ook rekening moet houden met hun wensen, is er niets aan de hand. Daarnaast verschilt het per kind of het zich prettig zal voelen in een vliegtuig en in het buitenland. Dat laatste kun je alleen als ouder het beste inschatten. Uit de ervaringen van onze klanten in de afgelopen jaren blijkt het echter soepeler te gaan dan je wellicht op voorhand zou denken.
 

“Maar wat heeft mijn kind eraan?”

Voor hele jonge kinderen (en zeker baby’s tot ca. 1,5 jaar) maakt het eigenlijk niet uit waar ze hun vakantie doorbrengen. Zij zijn tevreden zolang ze bij jou zijn, op tijd hun eten en drinken krijgen en lekker veel tijd buiten door kunnen brengen. Als papa en/of mama normaal werken is het voor zo’n kleintje heerlijk om nu eens elke dag z’n ouders om zich heen te hebben! Voor zowel baby’s als peuters en kleuters geldt dat je op reis heel eenvoudig in contact komt met de lokale bevolking. Bovendien kun je met ze reizen in het laagseizoen, hetgeen een stuk voordeliger is dan wanneer je gebonden bent aan de schoolvakanties.

Voor schoolgaande en oudere kinderen is een verre reis heel leerzaam, indrukwekkend en avontuurlijk. Denk eens aan de verhalen die ze na de vakantie aan hun vriendjes kunnen vertellen over alle bijzondere dingen die ze gezien en meegemaakt hebben! Kinderen in deze leeftijd leggen zelf bovendien snel contact met kinderen en volwassenen uit andere landen, ondanks dat ze de taal niet spreken.

“Maar ik zie vooral op tegen die lange reistijd”

De reis zelf duurt natuurlijk ook lang. Je moet veel tijd in het vliegtuig doorbrengen en ook nog eens wachten op luchthavens, etc. Maar bedenk je wel dat als je met de auto naar Zuid-Europa reist, je ook veel tijd kwijt bent aan reizen. En onderweg in het vliegtuig kun je weliswaar niet veel zien, maar er is wel veel afleiding: andere passagiers, stewardessen, kinderprogramma’s op (je eigen) televisiescherm, je kunt wat rondlopen en misschien zijn er ook wel andere kinderen aanwezig ook! Kinderen vinden vliegen in het algemeen erg leuk en spannend en zelfs met drukke peuters gaat het meestal verbazingwekkend gemakkelijk.

“Mijn kinderen hebben het dichterbij huis ook naar hun zin, en ik dan ook”

Veel gehoord en natuurlijk waar. Maar je kunt het ook omdraaien: als jij het naar je zin hebt hebben je kinderen het ook naar hun zin. Bedenk dat je eigen instelling heel belangrijk is. Als jij reizen leuk vindt, je op je gemak voelt en het naar je zin hebt, zullen je kinderen dat merken en ook kunnen genieten van een avontuurlijke of bijzondere vakantie.
 

< meer tips >

verre reizen kinderen
familie reizen
reizen met kinderen
vakantie voor kinderen
leeftijd verre kindervakantie
bagage familiereis
vliegen met kinderen
familie op bestemming
BIJZONDERE VERRE REIZEN MET JE
foto reizen kinderen
thuis na gezinsreis
vakantie
informatie reizen kinderen
meer tips
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders