direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Rondreis Seychellen met kinderen - Droomeilanden

De Seychellen bestaan uit veel verschillende eilanden die ieder hun eigen karakter en charme hebben. Je kunt het land dan ook pas echt ervaren als je meerdere eilanden hebt gezien. Tijdens deze reis verblijf je op drie verschillende eilanden: Mahé, La Digue en Praslin. Vanaf hier kun je uitstapjes maken naar kleinere eilandjes.

Op deze manier krijg je een goed beeld van de verschillende eilanden. Mahé verken je per huurauto en bus, vanaf Praslin maak je uitstapjes per boot naar onbewoonde eilandjes en op La Digue verplaats je je per fiets of ossenwagen. Op welk eiland je ook bent: het binnenland is uitbundig groen, het water mooi blauw en het strand wit of parelmoer.

Vluchten naar de Seychellen

Voor deze reis maken we gebruik van vluchten met Air Seychelles. Je vliegt naar de Seychellen vanaf Amsterdam via Parijs. Ook is het mogelijk om de reis in Parijs te beginnen en vanaf hier rechtstreeks naar het hoofdeiland Mahé te vliegen. Op de heenreis heb je een nachtvlucht, op de terugreis een dagvlucht. Je komt in dat laatste geval door het beperkte tijdverschil dezelfde dag weer in Europa aan.

Naast vluchten met Ais Seychelles kun je ook kiezen voor vluchten met Emirates vanaf Düsseldorf en via Dubai. In dat geval dien je de terugreis te beginnen vanaf het eiland Mahé en zullen we het reisschema iets moeten aanpassen.
 

Vervoer en transfers op de Seychellen

Bij alle reizen van Expeditie Kroost & Co zijn transfers van en naar de luchthaven en tussen de verschillende accommodaties inbegrepen. Op de luchthaven maken we gebruik van een speciale service om jullie zo snel mogelijk door de douane heen te helpen, omdat de rijen hier nog wel eens lang kunnen zijn. Transfers vinden plaats in een minibusje met airconditioning en lokale chauffeur (niet privé, tenzij je hier expliciet om vraagt). We kunnen hierbij geen gebruik maken van een autostoeltjes voor kinderen.

Tussen de eilanden Mahé en Praslin reis je in principe per vliegtuig. Een bijzondere ervaring van 15 minuten waarbij je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de eilanden. Tussen de eilanden Praslin en Mahé gaat een ferry, die er afhankelijk van het type boot 15 of 30 minuten over doet. Tegen een toeslag kunnen we ook helikopter transfers verzorgen, die een reis natuurlijk extra bijzonder maken.
 

Accommodaties

De accommodaties tijdens deze reis zijn gevarieerd. De ene keer is deze luxer dan de andere keer. Je overnacht in kleinschalige accommodaties waar je de sfeer van het land kunt ervaren. De service is over het algemeen voor alle type accommodatie prima en de kamers zijn schoon en ruim. Er is altijd zwemgelegenheid bij de accommodatie, in het zwembad (niet altijd een kinderbad) of in zee.

Voor grotere gezinnen hebben we mogelijkheden voor speciale familiekamers of villas waar je met 4 of 5 personen kunt verblijven. Soms zijn dit ook twee kamers die zijn voorzien van een tussendeur. Voor gezinnen met één kind gaan we ervan uit dat er een extra bed/babybedje op de kamer van de ouders wordt bijgeplaatst. Een baby kan meestal, maar niet altijd, extra op de kamer verblijven als er ook een kind mee reist. Dit beperkt je vaak wel in de ruimte op je kamer.
 

Uitgebreide routebeschrijving

Dag 1-2 Amsterdam - Seychellen

De eerste nacht van je reis breng je in het vliegtuig door. Kindermaaltijden, eventueel een babybedje e.d. worden door Expeditie Kroost & Co voor jullie geregeld.

Dag 2-6 Mahé

Na aankomst op de Seychellen zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk naar je accommodatie wordt gebracht. Hier kun je de rest van de dag direct genieten van de aangename temperatuur en heerlijk gaan zwemmen of op het strand spelen. De komende dagen heb je de tijd om het hoofdeiland te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld met een lokale bus een bezoekje brengen aan de hoofdstad Victoria. Ook kun je een keer een auto huren en het eiland rondrijden (reistijd ca. 2 uur). Onderweg kun je o.a. theeplantages zien en stoppen bij prachtige stranden.

Dag 6-10 La Digue

Vanaf het eiland Mahé reis je per vliegtuig naar Praslin en vervolgens per boot naar La Digue. La Digue is het kleinste eiland waar je verblijft. Overdag zijn er veel toeristen, maar als de laatste boot terug naar Praslin vertrokken is, is het direct rustiger op het eiland. Dit is het moment om populaire stranden zoals Anse Source d’Argent te bezoeken. De dagen hier breng je rustig door. Het meest ideaal is om een fiets te huren tijdens je verblijf. Je kunt dan het eiland op dit typisch Hollandse vervoersmiddel verkennen. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan en je hebt hier echt “vakantie”.

Dag 10-14 Praslin

Per boot reis je terug naar het eiland Praslin. Hier mag je een bezoek aan Vallée de Mai niet missen. In dit nationale park groeit de Coco de Mer, een kokospalm met een soort dubbele kokosnoot (ook wel vergeleken met vrouwenbillen), de grootste boomvrucht van de wereld. Verder heeft dit eiland één van de mooiste stranden van de wereld: Anse Lazio. Probeer hier echter op een doordeweekse dag naar toe te gaan. Het restaurant La Plume is een bekende plek om te lunchen bij dit mooie strand. Met de boot kun je andere eilanden bezoeken. Het is leuk om een excursie te boeken naar het eiland Curieuse, waar de reuzenschildpadden vrij rondlopen. Snorkelen kun je vanaf verschillende stranden, maar een van de bekendste plekken is bij het onbewoonde eiland St. Pierre.

Dag 14 Seychellen – Parijs/Amsterdam

De koffers mogen weer worden ingepakt. Vroeg in de ochtend vlieg je van Praslin terug naar Mahé waarvandaan je de reis vervolgt naar Parijs/Amsterdam. Hier kom je dezelfde avond nog aan.  
 

Reisschema inclusief accommodaties

Dag

Plaats

1

Vertrek Amsterdam of Parijs

2-6

Mahé

Blue Lagoon Chalets

6-10

La Digue

Fleur de Lys / L'Union Estate Chalets

10-14

Praslin

Les Villas d'Or

14

Vertrek Seychellen, aankomst Amsterdam


Prijsindicatie

Ieder gezin is anders, daarom boek je een reis bij Expeditie Kroost & Co altijd op basis van een persoonlijke offerte die je ontvangt. Deze is gebaseerd op jullie persoonlijke wensen en gezinssamenstelling en hierin geven we bijvoorbeeld ook de kamertypes aan die passen bij jullie gezinsgrootte. Om je vooraf een beter beeld te geven van de prijs van onze reizen hebben we een prijsindicatie gegeven voor verschillende gezinstypen. De prijzen zijn gebaseerd op het tarief van beschikbaarheid in de goedkoopste boekingsklasse bij de vluchten, waarbij we geen rekening hebben gehouden met speciale actietarieven. In de praktijk kan het voorkomen dat een reis duurder of goedkoper wordt dan hieronder staat aangegeven.

Air Seychelles (Amsterdam)

Laagzeizoen

Hoogseizoen

2 volwassenen en baby

4.895

5.155

2 volwassenen en 1 kind

6.195

6.530

2 volwassenen en 2 kinderen

9.140

9.560

2 volwassenen en 3 kinderen

10.655

11.160

Genoemde reissom is inclusief vluchten, belastingen (uitgaande van een bedrag van €325 per persoon), transfers en 12 nachten accommodatie.
 

Eigen droomreis samenstellen?

Bij Expeditie Kroost & Co heb je altijd de mogelijkheid om je eigen droomreis samen te stellen. Wil je bijvoorbeeld een reis verlengen of inkorten, alleen in vijfsterren accommodaties verblijven, een reis combineren met een stop-over in Dubai of wil je verblijven in een hotel dat niet in deze brochure staat? Er kan bij ons heel veel! Als je ons laat weten wat je wensen zijn kunnen wij een offerte maken die hier volledig op is afgestemd.
 

Boeken van een reis

Indien je een reis naar de Seychellen wilt boeken kun je een offerte aanvragen bij Expeditie Kroost & Co. Het voorstel dat we voor jullie uitwerken is gebaseerd op jullie gezinssituatie en eventuele aanvullende wensen. De accommodaties zijn op dat moment nog onder voorbehoud. Deze kunnen pas worden geboekt als jullie de reis daadwerkelijk willen boeken. Het kan zijn dat deze –uiteraard in overleg- na boeking van de reis moeten worden aangepast. Dit kan ook consequenties hebben op de prijs van het arrangement.

Je kunt hier een offerte voor deze reis aanvragen >>

printbutton
familie reizen
verre reizen kinderen
bali vakantie kinderen
type gezinsreis
reizen met kinderen
direct naar onze bestemmingen