direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Rondreis - Camper Nieuw-Zeeland

De meest gebruikte manier om in Nieuw-Zeeland rond te reizen is per camper. Dit is tevens het meest ideale vervoermiddel voor gezinnen met kleine kinderen. In je eigen huisje kun je het land verkennen en stoppen op die plaatsen die je zelf het leukst vindt, terwijl iedereen ’s avonds in zijn ‘eigen’ bed kan slapen.

De vrijheid die je door de camper hebt is ongeëvenaard. Je kunt zelf je reisplan bepalen en ter plaatse bijstellen. Als je het ergens naar je zin hebt kun je gemakkelijk een dagje langer blijven en als het regent reis je vast door naar de volgende plaats waar misschien de zon wel schijnt. Het enige dat vastligt is de datum van de ferry (maar ook deze mag je indien beschikbaar nog aanpassen) en de dag waarom je weer terug moet vliegen.

Omdat er in Nieuw-Zeeland zo veel per camper wordt gereisd, zijn de faciliteiten uitstekend. Overal zijn goede campings, bij nagenoeg iedere camping of benzinestation kun je de water- en afvaltanks van je camper vullen of legen en zelfs parkeren bij grote musea en supermarkten is over het algemeen geen probleem. Je hebt je eigen douche en toilet in de camper, maar de voorzieningen op campings zijn over het algemeen zo goed dat zelfs mensen die normaal gesproken geen groot fan van kamperen zijn kunnen genieten van een reis per camper.

Vluchten naar Nieuw-Zeeland

Voor deze reis maken we gebruik van twee luchtvaartmaatschappijen: Malayasia Airlines (via Kuala Lumpur) en Cathay Pacific (via Hong Kong). Beide maatschappijen bieden een goede kwaliteit en service en scoren goed op kindvriendelijkheid (zie www.vliegenmetkinderen.nl). Op de heenreis heb je een lange overstaptijd. Deze periode is zo lang, dat het eigenlijk alleen maar prettig is. We regelen voor jullie een dagkamer in de omgeving van de luchthaven (transfers inclusief), zodat je een uurtje kunt slapen, douchen en kunt gaan zwemmen. Om zo min mogelijk last te krijgen van een jetlag is het vooral belangrijk om zo veel mogelijk tijd actief buiten door te brengen. In de avond wordt je weer naar de luchthaven gebracht voor het tweede deel van je lange reis. De volgende ochtend kom je dan aan in Nieuw-Zeeland. Op de terugreis vlieg je wel in één keer door. Het is mogelijk om in Kuala Lumpur of Hong Kong een stop-over te maken, zodat je ook de terugreis kunt onderbreken.
 

Vervoer, ferry en transfers in Nieuw-Zeeland

Bij alle reizen van Expeditie Kroost & Co zijn privé transfers van de luchthaven naar je eerste accommodatie inbegrepen. Je wordt in Nieuw-Zeeland op de luchthaven opgewacht door een chauffeur die een bordje bij zich heeft met jullie naam. Hij (of zij) brengt jullie naar je hotel in het centrum van de stad waar je de eerste twee dagen van de reis verblijft. Daarna ga je met een taxi, op een moment dat het jullie uitkomt, naar het camperverhuurbedrijf om de camper op te halen. Deze taxikosten krijg je vergoed, in de reisbescheiden staat aangegeven wat je hiervoor moet doen. Op de dag van vertrek lever je de camper weer in. Het depot van het camperverhuurbedrijf is vlak bij de luchthaven, zodat je op de dag van vertrek niet te veel onnodige reistijd hebt. Klik hier voor meer uitgebreide informatie over de campertypes en basisuitrusting >>

Autostoeltjes zijn te huur bij het camperverhuurbedrijf. Tijdens de transfers per taxi en van de luchthaven naar je hotel zijn echter geen autostoeltjes voorhanden. Je kunt daarom overwegen om, zeker voor baby’s die nog in een maxicosi passen, zelf een autostoeltje mee te nemen.

Als je in Nieuw-Zeeland beide eilanden bezoekt boeken wij de Interislander ferry tussen Wellington en Picton. De overtocht duurt circa 3 uur. Je ontvangt een flexibel ticket, dat je tot minimaal 48 uur voor vertrek kunt wijzigen (mits beschikbaar). Een camper en een budget huurauto neem je mee op de ferry, een “gewone auto” blijft achter bij de haven. Aan de overkant haal je dan de nieuwe auto op.
 

Accommodaties/campings

Na aankomst in Nieuw-Zeeland verblijf je de eerste twee nachten in een ruim appartement met aparte slaapkamer(s). Zo kun je in je eigen tempo bijkomen van de vliegreis en wennen aan het tijdverschil, voordat je rondreis start. Als je meerdere kinderen hebt is het aan te raden deze in verschillende ruimtes te laten slapen, zodat ze elkaar niet direct wakker maken als er één door het tijdverschil op een onmogelijk tijdstip wakker wordt.

Tijdens je rondreis met de camper zul je normaal gesproken op campings overnachten. Campings in Nieuw-Zeeland zijn van goede kwaliteit. Er zijn voldoende toiletvoorzieningen en deze zijn over het algemeen netjes en schoon. Er zijn wasmachines en drogers (tegen betaling), gezamenlijke keukens en barbecues. Vaak is er ook een familiebadkamer en/of babybadje. Er is altijd wel speelgelegenheid voor de kinderen en meestal ook een speeltuintje, trampoline of zwembadje. Een camping is ook een ideale plek om andere reizigers uit binnen- en buitenland te ontmoeten.

Campings kosten gemiddeld tussen de NZD25-30 per nacht voor twee volwassenen en de camper. Per kind (vanaf 2 of 4 jaar) betaal je een extra bedrag van gemiddeld NZD6-8. Als je in het laagseizoen reist is het niet nodig campings vooraf te reserveren. In het hoogseizoen is het raadzaam om één of enkele dagen voor je verwacht aan te komen telefonisch vast een plaats te reserveren op de camping van je voorkeur. Dit geldt zeker voor de drukke periode rond kerst en oud & nieuw, maar bijvoorbeeld ook met Pasen of voor campings in skigebieden tijdens weekends in de lokale winter.
 

Reisduur

De basisreis zoals hier aangeven is 23 dagen inclusief vluchten en bestaat uit 2 overnachtingen in Auckland (of Christchurch) en 17 dagen camperhuur. Deze reis is uit te breiden met extra dagen camperhuur (aanbevolen!) of bijvoorbeeld een farmstay. Iedere gewenste verblijfsduur is mogelijk. Als je aangeeft hoe lang je op reis wilt werkt Expeditie Kroost & Co een passende offerte voor jullie uit.
 

Uitgebreide routebeschrijving

Dag 1-3 Reis naar Nieuw-Zeeland

Rond het middaguur vertrek je vanaf Amsterdam. De eerste nacht van deze lange reis breng je in het vliegtuig door. Voor de kinderen is er behoorlijk wat afleiding in de vorm van een televisie met kinderprogramma’s en spelletjes. Kindermaaltijden, eventueel een babybedje e.d. worden door Expeditie Kroost & Co voor jullie geregeld. Na aankomst op de luchthaven van Hong Kong of Kuala Lumpur wordt je naar je daghotel gebracht. Hier kun je de dag doorbrengen en bijvoorbeeld lekker gaan zwemmen in het zwembad bij je hotel. Vergeet daarom niet je zwemkleding in je handbagage mee te nemen. ’s Avonds ga je terug naar de luchthaven voor het tweede deel van de reis en breng je opnieuw een nacht door in het vliegtuig.

Dag 3-5 Auckland

Na aankomst op de luchthaven wordt je naar je hotel gebracht. Hier verblijf je de eerste twee nachten en heb je de tijd om bij te komen van de lange reis en de stad te verkennen. Indien gewenst is het ook mogelijk om de reis in Christchurch te beginnen.

Dag 5-22 Rondreis per camper

Als je de camper hebt opgehaald gaat het echte reizen beginnen. Over het algemeen brengen gezinnen 1/3 van de reistijd door op het Noordereiland en 2/3 op het Zuidereiland. Het Zuidereiland is voor velen het meest indrukwekkend, maar ook het Noordereiland heeft niet te missen attracties en natuurgebieden. De dag van vertrek lever je de camper weer in bij het camperverhuurbedrijf. Je vliegt nu in principe in één keer terug naar Amsterdam met alleen een korte overstap op de luchthaven van Kuala Lumpur of Hong Kong.

Dag 23

Aankomst Amsterdam in de vroege ochtend.
 

Reisschema inclusief accommodaties

Dag

Plaats

1

Vertrek Amsterdam

2

Tussenstop Kuala Lumpur of Hong Kong, met dagkamer

3-5

Quest Hotel of Poplars Apartments

5-22

Rondreis per camper

22

Inleveren camper, vlucht terug naar Amsterdam

17

Aankomst Amsterdam


Prijsindicatie

Ieder gezin is anders, daarom boek je een reis bij Expeditie Kroost & Co altijd op basis van een persoonlijke offerte die je ontvangt. Deze is gebaseerd op jullie persoonlijke wensen en gezinssamenstelling en hierin geven we bijvoorbeeld ook de kamertypes aan die passen bij jullie gezinsgrootte. Om je vooraf een beter beeld te geven van de prijs van onze reizen hebben we een prijsindicatie gegeven voor verschillende gezinstypen. De prijzen zijn gebaseerd op het tarief van beschikbaarheid in de goedkoopste boekingsklasse bij de vluchten, waarbij we geen rekening hebben gehouden met speciale actietarieven. In de praktijk kan het voorkomen dat een reis duurder of goedkoper wordt dan hieronder staat aangegeven.

Malaysia Airways

Laagzeizoen

Hoogseizoen

2 volwassenen en baby

5.395

5.520

2 volwassenen en 1 kind

6.375

6.315

2 volwassenen en 2 kinderen

7.740

7.640

2 volwassenen en 3 kinderen

8.935

8.595

Cathay Pacific

Laagzeizoen

Hoogseizoen*

2 volwassenen en baby

6.495

6.645

2 volwassenen en 1 kind

7.490

7.410

2 volwassenen en 2 kinderen

8.850

8.750

2 volwassenen en 3 kinderen

10.035

9.880

* In de periode tussen 10 en 25 december betaal je een toeslag op de vluchten. Voor Malaysia Airlines: €190 per volwassene, €140 per kind en €20 per baby (gebaseerd op de goedkoopste boekingsklasse), voor Cathay Pacific: €220 per volwassene, €165 per kind en €20 per baby (gebaseerd op de goedkoopste boekingsklasse)

De prijsindicatie is gebaseerd op twee samen reizende volwassenen met kinderen. We zijn uitgegaan van het laagseizoen (mei, juni, oktober) en hoogseizoen (december-maart). In overige maanden ligt de prijs tussen vermelde bedragen en in juli/augustus zelfs inclusief hoogseizoentoeslagen op de vluchten mogelijk nog wat lager. We zijn uitgegaan van een 4-berth camper voor gezinnen met 1 kind en een 6-berth camper voor gezinnen met 2 of meer kinderen. De reissom is gebaseerd op vluchten in de goedkoopste boekingsklasse in het betreffende seizoen en incl. de luchthavenbelasting en toeslagen voor zover nu bekend (Malaysia Airlines €350 p.p., Cathay Pacific €175 p.p.). In de reissom zijn inbegrepen transfers, ferry, binnenlandse vlucht Christchurch-Auckland, accommodatie voor de eerste 2 nachten en 17 dagen camperhuur.

Toeslagen/kortingen
Het is mogelijk om te kiezen voor een ruimere of kleinere camper dan wij standaard voor onze reizen gebruiken. Wat extra comfort kan bijvoorbeeld prettig zijn. Onderstaande prijzen geven je een richtlijn voor het prijsverschil op de totale reissom.

  • Toeslag 4-Berth Premium camper voor een gezin van 3 personen: €85
  • Toeslag 6-Berth camper voor een gezin van 3 personen: €235
  • Korting 4-Berth Premium camper voor een gezin van 4 personen: 140. Let op: deze optie wordt niet aanbevolen als je met een baby/dreumes reist i.v.m. de beperkte flexibiliteit qua slaapplaatsen t.o.v. een 6-berth camper.
     

Eigen droomreis samenstellen?

Bij Expeditie Kroost & Co heb je altijd de mogelijkheid om je eigen droomreis samen te stellen. Wil je bijvoorbeeld een reis verlengen of inkorten, alleen in vijfsterren accommodaties verblijven, een reis combineren met familiebezoek of wil je verblijven in een hotel dat niet in deze brochure staat? Er kan bij ons heel veel! Als je ons laat weten wat je wensen zijn kunnen wij een offerte maken die hier volledig op is afgestemd.
 

Boeken van een reis

Indien je een reis naar Nieuw-Zeeland wilt boeken kun je een offerte aanvragen bij Expeditie Kroost & Co. Het voorstel dat we voor jullie uitwerken is gebaseerd op jullie gezinssituatie en eventuele aanvullende wensen. De accommodaties zijn op dat moment nog onder onder voorbehoud. Deze kunnen pas worden geboekt als jullie de reis daadwerkelijk willen boeken. Het kan zijn dat deze -uiteraard in overleg- na boeking van de reis moeten worden aangepast. Dit kan ook consequenties hebben op de prijs van het arrangement.

Je kunt hier een offerte voor deze reis aanvragen >>

printbutton
familie reizen
verre reizen kinderen
nieuw-zeeland vakantie kinderen
type gezinsreis
reizen met kinderen
direct naar onze bestemmingen