direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen

Met je kinderen naar Namibië

Namibië is zonder twijfel één van de meest indrukwekkende landen van Afrika met een unieke combinatie van natuur, cultuur en wilde dieren. Je vindt er onder meer een ruig en verlaten landschap, enorme zandduinen, Etosha National Park met wilde dieren, spectaculaire rotsformaties, rotstekeningen van de San (bosjesmannen) en traditionele Himbadorpen (één van de laatste Afrikaanse stammen die nog op de traditionele manier leven). Gecombineerd met 300 dagen zon per jaar en nauwelijks neerslag is Namibië een ideale bestemming voor avontuurlijke reizen met je (iets oudere) kinderen.
 

Toeristisch

Namibië biedt een ideale mix van prachtige natuur, cultuur en wildlife. Alle bezienswaardigheden zijn ook zeer de moeite waard voor kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van wilde dieren zoeken in een safaripark, rotstekeningen van de bosjesmannen, met een sandboard van een duin afglijden of een bezoek brengen aan een verlaten ‘spookstadje’. Altijd in combinatie met een indrukwekkend en ruig landschap met enorme roodbruine zandduinen, prachtige rotsformaties en (woestijn)steppen met unieke flora en fauna.

Rondreizen door Namibië bieden je de mogelijkheid kennis te maken met het leven in Namibië. Bij verblijf op een guestfarm leef je bijvoorbeeld tussen de Namibiërs, inclusief de dieren die hier ook overal rondlopen. Als je wilt kun je mee op farmdrives, waar je onder meer de dieren kunt zien en de uitgestrektheid van het land kunt ervaren.
 

Kindvriendelijk

Vrijwel alle activiteiten en bezienswaardigheden in Namibië zijn zeer interessant voor kinderen.

Je kunt de kinderen gerust mee uit eten nemen. In de steden zijn prima restaurants met internationale keukens. Ook de Duitse keuken is nog altijd populair (je kunt hier bijvoorbeeld wienerschnitzel met patat of 'Schwarzwaldertorte mit Sahne' krijgen). Tijdens de vriendjesreizen wordt er uitstekend en verantwoord gekookt op een vuurtje in de open lucht.

Er zijn goede voorzieningen voor kinderen om zich even lekker uit te leven. Aan ruimte is geen gebrek en bij een groot deel van de campings en accommodaties zijn zwembaden. Als je individueel reist, zul je veel gebruik maken van kleine campings en guestfarms. Op guestfarms vind je een groot aantal beesten, zowel vee als in het wild levende dieren. Kinderen vinden dit over het algemeen geweldig. Bovendien leer je op deze manier ook meer over het dagelijks leven in Namibië.
 

Praktisch

Namibië is, anders dan je misschien van een Afrikaans land verwacht, een goed ontwikkeld en veilig land met een goede gezondheidszorg. Je bent hier in een westers land dat in het niets lijkt op het Afrika dat we kennen van televisiebeelden van armoede en slechte levensomstandigheden.

De officiële taal in Namibië is Engels. Daarnaast wordt er veelvuldig Duits en Afrikaans gesproken. Taalproblemen zul je dus niet tegenkomen.

Geen jetlag, het tijdverschil met Nederland is in de zomer slechts 1 uur en in de winter 2 uur.

In de grote steden zijn luxe, grote supermarkten waar ze werkelijk alles verkopen. In kleine plaatsjes (die soms uit niet veel meer bestaan dan een huis en een benzinestation) zijn dagelijkse benodigdheden, hout/houtskool (voor de braai), drank en ijsjes verkrijgbaar.

Onze zomer is de beste tijd om Namibië te bezoeken. In Namibië is het dan elke dag mooi weer, met aangename temperaturen overdag (’s nachts kan het wel behoorlijk afkoelen), iedere dag zon en een strakblauwe lucht. Omdat er in het droge seizoen minder water in de wildparken is, zijn er veel dieren te zien bij de waterplassen.
 


aanbieding


aanbieding

baby peuter kleuter kind tiener

 

Namibië in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Namibië vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>


Hier wel even
aan denken...

Er zijn naar Namibië geen rechtstreekse vluchten mogelijk vanaf Amsterdam, waardoor de reis langer duurt. Je kunt op verschillende manieren vliegen: via Frankfurt en daarna rechtstreeks naar Windhoek of via Zuid-Afrika. In het laatste geval zal vaak ook nog een tussenstop in Londen of Frankfurt moeten worden gemaakt. Bij vluchten naar Windhoek via Zuid-Afrika met KLM moet overnacht worden in Johannesburg of Kaapstad, omdat de doorvlucht pas de volgende ochtend (vroeg) vertrekt.

Namibië is een groot land (ongeveer 1,5 keer Frankrijk) en als je het land wilt zien zul je veel moeten reizen. Niet alle wegen zijn geasfalteerd, waardoor het reistempo vrij laag ligt. Je moet dus rekening houden met langere reisdagen. De gravelwegen zijn over het algemeen wel van een zeer goede kwaliteit, een 4WD is niet nodig. Bij het samenstellen van de rondreizen van Expeditie Kroost & Co zijn we uitgegaan van maximaal 4 uur rijden per dag, een enkele dag is dit 5 uur.

Namibië is een land voor een actieve en avontuurlijke vakantie en is daarom minder geschikt voor hele jonge kinderen. Je kinderen moeten bijvoorbeeld een tijdje kunnen lopen of juist stilzitten tijdens gamedrives of lange reisdagen. Daarnaast zijn er zoveel bijzondere ervaringen en activiteiten dat het voor je kinderen leuk is als ze alles bewust mee kunnen maken en zelf mee kunnen doen. Expeditie Kroost & Co adviseert een minimum leeftijd van 5 jaar. Dit is de minimum leeftijd voor de vriendjesreis. Op individuele rondreizen kunnen ook kinderen jonger dan 5 jaar mee.

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
namibie vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders