direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Rondreis Tobago & Grenada - Strand, natuur en specerijen

Tobago en Grenada zijn twee heel verschillende eilanden met ieder zijn eigen charme en dat kun je tijdens deze reis ervaren. Voor deze reis hebben we verschillende verblijfsopties en gezinnen met echte “waterratten” kunnen kiezen voor verblijfsplaatsen met goede mogelijkheden voor snorkelen en diverse watersporten.

Tobago is het kleinere en minder ontwikkelde eiland. Het binnenland is groen en ongerept, de kleine dorpjes langs de kust worden bewoond door lokale vissers en de stranden zijn rustig en ongerept. Hoewel er geen massatoerisme is, zijn er wel voldoende faciliteiten voor een aangename vakantie, zoals een aantal goede restaurants. Ook kun je leuke uitstapjes maken naar bijvoorbeeld watervallen in het binnenland.

Grenada is wat meer ontwikkeld, met name het gebied bij het lange witte strand van Grand Anse. De hoofdstad St. Georges ligt prachtig rondom een natuurlijke haven. Tijdens tochtjes over het eiland kun je ervaren waar de naam het specerijeneiland vandaan komt. Grenada is bijvoorbeeld een grote exporteur van nootmuskaat.

Een reis naar Tobago en Grenada kun je altijd uitbreiden met een verblijf op andere eilanden binnen de Caribbean, waaronder de kleine eilandjes van de Grenadines. Ook kun je de reis eindigen op het drukkere eiland Barbados en vanaf hier terugvliegen naar Amsterdam/Brussel.
 

Vluchten naar Tobago en Grenada

Je kunt wekelijks vanuit Nederland of België met een overstap in Londen rechtstreeks naar Tobago vliegen met Virgin Atlantic. Er gaan dagelijks vluchten met Virgin Atlantic tussen Barbados en Londen Gatwick. Op een aantal dagen per week heb je bij vluchten vanuit Barbados een (veel) gunstigere overstaptijd in Londen. Bovendien kun je dan de reisduur aanpassen aan je persoonlijke wensen. Het is dus het overwegen waard om aansluitend op je reis naar Tobago en Grenada enkele nachten in Barbados te overnachten.

Op aanvraag en onder afwijkende voorwaarden kunnen we ook lijndiensttickets met andere luchtvaartmaatschappijen boeken. British Airways vliegt bijvoorbeeld twee keer per week naar Tobago, maar je maakt dan wel een tussenstop op een ander Caribisch eiland (meestal Antigua).
 

Vervoer en transfers op Tobago en Grenada

Expeditie Kroost & Co heeft als doel het reizen met kleine kinderen zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken, zonder dat je daarbij je individuele vrijheid verliest. Bij alle reizen van Expeditie Kroost & Co zijn privé transfers van en naar de luchthaven inbegrepen. Ook transfers tussen accommodaties en eventuele andere eilanden worden door ons verzorgd. Transfers vinden plaats in een auto/busje met airconditioning en lokale chauffeur. Er zijn geen autostoeltjes beschikbaar tijdens deze transfers en voor baby’s tot één jaar adviseren we daarom om zelf een autostoeltje mee te nemen.

Het vervoer tussen de eilanden vindt plaats per vliegtuig of ferry. Tussen Grenada en Tobago vlieg je met een regionale lijndienst (Liat).

Bij een aantal accommodaties, vooral als deze minder centraal liggen, is een huurauto inclusief in de reissom. In andere gevallen kun je ervoor kiezen om vooraf een auto te huren, maar kun je dit ook prima ter plaatse regelen als je een dag een uitstapje wilt maken. We kiezen altijd voor een auto die past bij de grootte van je gezin. Op Tobago maken we bijvoorbeeld gebruik van een Toyota Corolla Stationwagen en als je met 6 personen bent van een auto met 7 zitplaatsen. Je krijgt dus achteraf geen toeslagen voor een ruimere auto en je hoeft ook niet drie kinderen en al je bagage in een mini te proppen. Autohuur is inclusief een basisverzekering met een eigen risico. Dit kun je ter plaatse eventueel afkopen. Op Grenada is het verplicht om voor een klein bedrag (ca. €10) een lokaal rijbewijs te kopen. Autostoeltjes kunnen worden gehuurd. Hiervoor betaal je ter plaatse rechtstreeks aan het autoverhuurbedrijf.
 

Accommodaties

De accommodaties tijdens deze reis zijn gevarieerd. De ene keer is deze luxer dan de andere keer. We maken gebruik van kleinschalige accommodaties waar je de sfeer van het land kunt ervaren. Bij alle accommodaties heb je beschikking over zwemgelegenheid, maar er is niet altijd een zwembad aanwezig.

Voor deze reis hebben we accommodaties in drie categorieën:

Self catering
eenvoudige accommodaties met een eigen keuken

Dag

Plaats

Accommodatie

1

Vertrek Amsterdam, aankomst Tobago

1-8

Tobago

Sandy Point Village

8-15

Grenada

Flamboyant Hotel

15

Vertrek Grenada

16

Aankomst Amsterdam


Comfortabel

betere hotels met wat meer faciliteiten

Dag

Plaats

Accommodatie

1

Vertrek Amsterdam, aankomst Tobago

1-8

Tobago

Blue Waters Inn

8-15

Grenada

Calabash Hotel

15

Vertrek Grenada

16

Aankomst Amsterdam


Waterratten

een reis voor gezinnen die graag in accommodaties verblijven met uitgebreidere watersportmogelijkhden

Dag

Plaats

Accommodatie

1

Vertrek Amsterdam, aankomst Tobago

1-5

Tobago

Blue Waters Inn

5-8

Tobago

Arnos Vale

8-11

Grenada

La Sagesse

11-15

Grenada

Flamboyant Hotel

15

Vertrek Grenada

16

Aankomst Amsterdam


Voor grotere gezinnen hebben we diverse mogelijkheden voor speciale familiekamers of villas waar je in ieder geval met 5 personen kunt verblijven. Soms zijn dit ook twee kamers die zijn voorzien van een tussendeur. Voor gezinnen met één kind gaan we ervan uit dat er een extra bed op de kamer van de ouders wordt bijgeplaatst. Bij twee of drie kinderen gaan we in principe uit van een eigen kamer/ruimte voor de kinderen. Een baby kan meestal, maar niet altijd, extra op de kamer verblijven als er ook een kind mee reist. Dit beperkt je vaak wel in de ruimte op je kamer. Alle prijzen zijn gebaseerd op twee volwassenen die een kamer delen. De prijs voor eenoudergezinnen is op aanvraag.
 

Uitgebreide routebeschrijving

Dag 1-8 Tobago

In de ochtend vertrek je vanuit Europa naar Tobago waar je ’s middags aankomt en naar je hotel wordt gebracht. De eerste week heb je alle tijd om het groene binnenland en de verschillende baaien/stranden te verkennen. Uiteraard heb je ook voldoende mogelijkheden om de wereld onder water te verkennen, bijvoorbeeld d.m.v. een tochtje met een glasbodemboot of door te gaan snorkelen.

Dag 8-16 Grenada

Na een week reis je per vliegtuig naar het eiland Grenada. Een bezoekje aan de hoogstad St. Georges mag je hier niet missen. Daarnaast kun je het eiland verkennen en o.a. een bezoek brengen aan een oude nootmuskaatfabriek, chocolade proeven bij de cacaoplantage of de lokale rum uitproberen bij de rumdistilleerderij. Natuurliefhebbers kunnen wandelen in het groene binnenland en daarnaast is het mogelijk een dagtocht te maken naar het buureiland Carriacou. De laatste dag vertrek je ’s middags naar de luchthaven. De volgende dag kom je aan in Amsterdam/Brussel.
 

Prijsindicatie

Self catering

Laagzeizoen

Hoogseizoen

2 volwassenen en baby

3.805

4.215

2 volwassenen en 1 kind

4.720

5.240

2 volwassenen en 2 kinderen

5.940

6.590

2 volwassenen en 3 kinderen

7.690

9.420

Comfortabel

Laagzeizoen

Hoogseizoen

2 volwassenen en baby

5.685

6.095

2 volwassenen en 1 kind

6.755

7.275

2 volwassenen en 2 kinderen

7.480

8.130

2 volwassenen en 3 kinderen

12.280

9.420

Waterratten

Laagzeizoen

Hoogseizoen

2 volwassenen en baby

5.145

5.555

2 volwassenen en 1 kind

6.265

6.785

2 volwassenen en 2 kinderen

8.230

8.880

2 volwassenen en 3 kinderen

9.950

10.730

Genoemde prijs is een vanaf prijs en o.a. gebaseerd op beschikbaarheid in de goedkoopste boekingsklasse voor de vluchten. Het verblijf is inclusief vluchten, belastingen (€295 p.p.), transfers en 14 overnachtingen.

Laagseizoen: mei, juni, september, oktober, november
Hoogseizoen: juli, augustus
Prijzen december t/m april op aanvraag.
 

Eigen droomreis samenstellen?

Niet ieder gezin is hetzelfde. Daarom heb je bij Expeditie Kroost & Co altijd de mogelijkheid om je eigen droomreis samen te stellen. Wil je bijvoorbeeld een reis verlengen of inkorten, alleen in vijfsterren accommodaties verblijven, een reis combineren met familiebezoek of wil je verblijven in een hotel dat niet in deze brochure staat? Er kan bij ons heel veel! Als je ons laat weten wat je wensen zijn kunnen wij een offerte maken die hier volledig op is afgestemd.
 

Boeken van een reis

Indien je een reis wilt boeken kun je een offerte aanvragen bij Expeditie Kroost & Co. Het voorstel dat we voor jullie uitwerken is gebaseerd op jullie gezinssituatie en eventuele aanvullende wensen. De accommodaties zijn op dat moment nog onder onder voorbehoud. Deze kunnen pas worden geboekt als jullie de reis daadwerkelijk willen boeken. Het kan zijn dat deze -uiteraard in overleg- na boeking van de reis moeten worden aangepast. Dit kan ook consequenties hebben op de prijs van het arrangement.

Je kunt hier een offerte voor deze reis aanvragen >>

printbutton
verre reizen kinderen
caribbean vakantie kinderen

©2010 Expeditie Kroost & Co | Sitemap | Privacy & Disclaimer | Contact

 

Bookmark and Share

familie reizen
type gezinsreis
reizen met kinderen
direct naar onze bestemmingen