direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Rondreis - Parels van de Caribbean

Tijdens deze eilandhop vakantie maak je kennis met verschillende eilanden in dit relatief onbekende deel van de Caribbean. Van het groene Tobago reis je per vliegtuig en boot via Grenada en de eilandjes in de Grenadines naar het drukkere Barbados. Zeilervaring is niet nodig.

De reis is gevarieerd en afwisselend en is zowel geschikt voor gezinnen met kleinere als met grotere kinderen. Je kunt de activiteiten zo avontuurlijk en sportief maken als je zelf wilt. Indien gewenst is het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld op Tobago je duikbrevet te halen (jr. open water vanaf 10 jaar), zodat je tijdens je zeilcruise op verschillende plaatsen in de Grenadines de onderwaterwereld kunt bewonderen. Voor duikende gezinnen kunnen we tegen een toeslag een speciale duikcruise boeken.
 

Vluchten naar de Caribbean

Je kunt wekelijks vanuit Nederland of België met een overstap in Londen rechtstreeks naar Tobago vliegen met Virgin Atlantic. Er gaan dagelijks vluchten met Virgin Atlantic tussen Barbados en Londen Gatwick. Op een aantal dagen per week heb je bij vluchten vanuit Barbados een (veel) gunstigere overstaptijd in Londen. Bovendien kun je dan de reisduur aanpassen aan je persoonlijke wensen.

Op aanvraag en onder afwijkende voorwaarden kunnen we ook lijndiensttickets met andere luchtvaartmaatschappijen boeken. British Airways vliegt bijvoorbeeld twee keer per week naar Tobago, maar je maakt dan wel een tussenstop op een ander Caribisch eiland (meestal Antigua).
 

Vervoer en transfers

Expeditie Kroost & Co heeft als doel het reizen met kleine kinderen zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken, zonder dat je daarbij je individuele vrijheid verliest. Bij alle reizen van Expeditie Kroost & Co zijn privé transfers van en naar de luchthaven inbegrepen. Ook transfers tussen accommodaties en eventuele andere eilanden worden door ons verzorgd. Transfers vinden plaats in een auto/busje met airconditioning en lokale chauffeur. Er zijn geen autostoeltjes beschikbaar tijdens deze transfers en voor baby’s tot één jaar adviseren we daarom om zelf een autostoeltje mee te nemen.

Het vervoer tussen de eilanden vindt plaats per vliegtuig. Tussen Tobago en Grenada en tussen St. Vincent en Barbados vlieg je met een regionale lijndienst. Vanaf het eiland Grenada ga je per ferry naar het eiland Carriacou, het startpunt voor de zeilcruise.

Bij je verblijf op Tobago is een huurauto inclusief in de reissom. In andere gevallen kun je ervoor kiezen om vooraf een auto te huren, maar kun je dit ook prima ter plaatse regelen als je een dag een uitstapje wilt maken. We kiezen altijd voor een auto die past bij de grootte van je gezin. Op Tobago maken we bijvoorbeeld gebruik van een Toyota Corolla Stationwagen en als je met 6 personen bent van een auto met 7 zitplaatsen. Je krijgt dus achteraf geen toeslagen voor een ruimere auto en je hoeft ook niet drie kinderen en al je bagage in een mini te proppen. Autohuur is inclusief een basisverzekering met een eigen risico. Dit kun je ter plaatse eventueel afkopen. Autostoeltjes kunnen worden gehuurd. Hiervoor betaal je ter plaatse rechtstreeks aan het autoverhuurbedrijf.
 

Accommodaties

De accommodaties tijdens deze reis zijn gevarieerd. We maken gebruik van kleinschalige accommodaties waar je de sfeer van het eiland kunt ervaren. Over het algemeen zijn deze eenvoudig, maar wel schoon. Bij alle accommodaties heb je beschikking over zwemgelegenheid, maar er is niet altijd een zwembad.

Voor grotere gezinnen hebben we diverse mogelijkheden voor speciale familiekamers. Soms zijn dit ook twee kamers die zijn voorzien van een tussendeur. Voor gezinnen met één kind gaan we ervan uit dat er een extra bed op de kamer van de ouders wordt bijgeplaatst. Een baby kan meestal, maar niet altijd, extra op de kamer verblijven als er ook een kind mee reist. Dit beperkt je vaak wel in de ruimte op je kamer. Alle prijzen zijn gebaseerd op twee volwassenen die een kamer delen. De prijs voor eenoudergezinnen is op aanvraag.
 

Uitgebreide routebeschrijving

Dag 1-8 Tobago

In de ochtend vertrek je vanuit Europa naar Tobago waar je ’s middags aankomt en naar je hotel wordt gebracht. De eerste week heb je alle tijd om het groene binnenland en de verschillende baaien/stranden te verkennen. Ook een avondje uit tijdens de “Sunday School” is de moeite waard. Bij Sherwood Park kun je een oppas voor de kinderen regelen. Uiteraard heb je ook voldoende mogelijkheden om de wereld onder water te verkennen, bijvoorbeeld d.m.v. een tochtje met een glasbodemboot of door te gaan snorkelen.

Dag 8-13 Grenada

Na een week reis je per vliegtuig naar het eiland Grenada. Je verblijft in een hotel aan het strand van Grand Anse, waar je vanuit je kamer een prachtig uitzicht hebt op zee en de kustlijn. Winkels en een bushalte liggen vlak bij het hotel. Op het eiland kun je diverse uitstapjes maken, of net als de locals “limen”: op een mooi plekje tijd doorbrengen met je (nieuwe) vrienden en een lekker drankje.

Dag 13-17 Grenadines (zeilcruise)

Met de boot vaar je van Grenada naar Carriacou, waar je kennis maakt met de schipper en crew van het zeiljacht waar je de komende dagen op verblijft. Je bezoekt tijdens de trip verschillende eilanden in de Grenadines die alleen per boot bereikbaar zijn. Vooral het gebied rond de Tobago Cayes zijn indrukwekkend. Omdat je maar 2-4 uur per dag zeilend doorbrengt heb je alle tijd om de verschillende eilanden en stranden te verkennen, te gaan zwemmen, snorkelen of zelfs duiken. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen. Het verblijf op het zeiljacht is inclusief alle maaltijden, maar exclusief drankjes en kosten voor douaneformaliteiten.

Dag 17-19 St. Vincent

Na vier dagen van ontspanning op het zeiljacht is het weer leuk om te verblijven op een (iets) groter eiland. Niet het eiland met de mooiste stranden, maar wel met een groen binnenland. Je kunt bijvoorbeeld een jeepsafari maken, een vulkaan bezoeken of bij een waterval zwemmen.

Dag 19-23 Barbados

De laatste drie dagen breng je door op Barbados, waar je met een klein vliegtuigje naar toe reist. Je verblijft hier in een hotel op het strand en kunt gebruik maken van de vele toeristische faciliteiten op het eiland. De laatste dag vertrek je in de middag en de volgende ochtend kom je aan in Amsterdam/Brussel.
 

Reisschema inclusief accommodaties

Dag

Plaats

Accommodatie

1

Vertrek Amsterdam/Brussel, aankomst Tobago

1-8

Tobago

Sherwood Park

8-13

Grenada

Flamboyant Hotel

13-17

Grenadines

Zeilcruise

17-19

St. Vincent

Beachcombers Hotel

19-22

Barbados

Blue Orchids Hotel

15

Vertrek Barbados

16

Aankomst Amsterdam/Brussel

 

Prijsindicatie

Laagzeizoen

Hoogseizoen

2 volwassenen en baby

7.755

8.165

2 volwassenen en 1 kind

8.420

8.940

2 volwassenen en 2 kinderen

10.920

11.570

2 volwassenen en 3 kinderen

13.410

14.190

Genoemde prijs is een vanaf prijs e o.a. gebaseerd op beschikbaarheid in de goedkoopste boekingsklasse voor de vluchten. Het verblijf is inclusief alle vluchten, belastingen (€295 p.p.), transfers, autohuur Tobago, zeilcruise en 17 overnachtingen in accommodaties op verschillende eilanden.

Laagseizoen: mei, juni, september, oktober, november
Hoogseizoen: juli, augustus. Prijzen december t/m april op aanvraag.
 

Eigen droomreis samenstellen?

Niet ieder gezin is hetzelfde. Daarom heb je bij Expeditie Kroost & Co altijd de mogelijkheid om je eigen droomreis samen te stellen. Wil je bijvoorbeeld een reis verlengen of inkorten, accommodaties wijzigen of andere eilanden aan een reis toevoegen? Er kan bij ons heel veel! Als je ons laat weten wat je wensen zijn kunnen wij een offerte kunnen uitwerken die hier volledig op is afgestemd.
 

Boeken van een reis

Indien je een reis naar de Caribbean wilt boeken kun je een offerte aanvragen bij expeditie Kroost & Co. Het voorstel dat we voor jullie uitwerken is gebaseerd op jullie gezinssituatie en eventuele aanvullende wensen. De accommodaties zijn op dat moment nog onder voorbehoud. Deze kunnen pas worden geboekt als jullie de reis daadwerkelijk willen boeken. Het kan zijn dat deze -uiteraard in overleg- na boeking van de reis moeten worden aangepast. Dit kan ook consequenties hebben op de prijs van het arrangement.

Je kunt hier een offerte voor deze reis aanvragen >>

printbutton
verre reizen kinderen
caribbean vakantie kinderen

©2010 Expeditie Kroost & Co | Sitemap | Privacy & Disclaimer | Contact

 

Bookmark and Share

familie reizen
type gezinsreis
reizen met kinderen
direct naar onze bestemmingen