direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Rondreis - Jungle, schildpadden en strand

Tijdens deze bijzondere reis kun je niet alleen genieten van de prachtige stranden in de Caribbean, maar kun je ook meehelpen met het “redden” van de zeeschildpad op het strand van Trinidad. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om idyllische stranden en de tropische jungle op de eilanden te verkennen.

Tobago is het kleinere en minder ontwikkelde eiland. Het binnenland is groen en ongerept, de kleine dorpjes langs de kust worden bewoond door lokale vissers en de stranden zijn rustig en ongerept. Hoewel er geen massatoerisme is, zijn er wel voldoende faciliteiten voor een aangename vakantie, zoals een aantal goede restaurants. Ook kun je leuke uitstapjes maken naar bijvoorbeeld watervallen in het binnenland. Op Trinidad zijn de stranden minder idyllisch dan op het buureiland Tobago, maar je hebt hier wel bijzondere natuurgebieden. Het hoogtepunt van deze reis zal (hopelijk) zijn als je op het strand zeeschildpadden eieren ziet leggen of kleine schildpadjes veilig naar zee kunt helpen. Tot slot breng je een paar dagen door aan het strand op het veel drukkere en toeristische eiland Barbados voordat je terugvliegt naar Amsterdam of Brussel.

Als je langer op reis wilt gaan zijn er verschillende manieren om je verblijf te verlengen met bijvoorbeeld één van de bouwstenen of door langer op één of meer van de eilanden uit deze reis te verblijven.
 

Vluchten naar de Caribbean

Je kunt wekelijks vanuit Nederland of België met een overstap in Londen rechtstreeks naar Tobago vliegen met Virgin Atlantic. Er gaan dagelijks vluchten met Virgin Atlantic tussen Barbados en Londen Gatwick. Op een aantal dagen per week heb je bij vluchten vanuit Barbados een (veel) gunstigere overstaptijd in Londen. Bovendien kun je dan de reisduur aanpassen aan je persoonlijke wensen.

Op aanvraag en onder afwijkende voorwaarden kunnen we ook lijndiensttickets met andere luchtvaartmaatschappijen boeken. British Airways vliegt bijvoorbeeld twee keer per week naar Tobago, maar je maakt dan wel een tussenstop op een ander Caribisch eiland (meestal Antigua).
 

Vervoer en transfers in de Caribbean

Expeditie Kroost & Co heeft als doel het reizen met kleine kinderen zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken, zonder dat je daarbij je individuele vrijheid verliest. Bij alle reizen van Expeditie Kroost & Co zijn privé transfers van en naar de luchthaven inbegrepen. Ook transfers tussen accommodaties en eventuele andere eilanden worden door ons verzorgd. Transfers vinden plaats in een auto/busje met airconditioning en lokale chauffeur. Er zijn geen autostoeltjes beschikbaar tijdens deze transfers en voor baby’s tot één jaar adviseren we daarom om zelf een autostoeltje mee te nemen.

Het vervoer tussen de eilanden vindt plaats per vliegtuig. Tussen Tobago en Trinidad en tussen Trinidad en Barbados vlieg je met een regionale lijndienst.

Bij een aantal accommodaties, vooral als deze minder centraal liggen, is een huurauto inclusief in de reissom. In andere gevallen kun je ervoor kiezen om vooraf een auto te huren, maar kun je dit ook prima ter plaatse regelen als je een dag een uitstapje wilt maken. We kiezen altijd voor een auto die past bij de grootte van je gezin. Op Tobago maken we bijvoorbeeld gebruik van een Toyota Corolla Stationwagen en als je met 6 personen bent van een auto met 7 zitplaatsen. Je krijgt dus achteraf geen toeslagen voor een ruimere auto en je hoeft ook niet drie kinderen en al je bagage in een mini te proppen. Autohuur is inclusief een basisverzekering met een eigen risico. Dit kun je ter plaatse eventueel afkopen. Autostoeltjes kunnen worden gehuurd. Hiervoor betaal je ter plaatse rechtstreeks aan het autoverhuurbedrijf.
 

Accommodaties

De accommodaties tijdens deze reis zijn gevarieerd. We maken gebruik van kleinschalige accommodaties waar je de sfeer van het land kunt ervaren. Over het algemeen zijn deze eenvoudig, maar wel schoon. Op Trinidad is er geen airconditioning in je kamer aanwezig. Bij alle accommodaties heb je beschikking over zwemgelegenheid, maar er is niet altijd een zwembad.

Voor grotere gezinnen hebben we diverse mogelijkheden voor speciale familiekamers waar je in ieder geval met 5 personen kunt verblijven. Soms zijn dit ook twee kamers die zijn voorzien van een tussendeur. Voor gezinnen met één kind gaan we ervan uit dat er een extra bed op de kamer van de ouders wordt bijgeplaatst. Bij twee of drie kinderen gaan we in principe uit van een eigen kamer/ruimte voor de kinderen. Een baby kan meestal, maar niet altijd, extra op de kamer verblijven als er ook een kind mee reist. Dit beperkt je vaak wel in de ruimte op je kamer. Alle prijzen zijn gebaseerd op twee volwassenen die een kamer delen. De prijs voor eenoudergezinnen is op aanvraag.
 

Uitgebreide routebeschrijving

Dag 1-6 Tobago

In de ochtend vertrek je vanuit Europa naar Tobago waar je ’s middags aankomt en naar je hotel wordt gebracht. De eerste dagen van de reis breng je door in Tobago. Je kunt iedere dag een ander strand kiezen om te bezoeken. Uiteraard mag je een bezoek aan Pigeon Point, het meest gefotografeerde strand van Tobago, niet missen. Het is verder ook heel leuk om vogels te gaan kijken tijdens een high tea in Arnos Vale, te gaan snorkelen bij bijvoorbeeld Englishman Bay en te swingen bij steelpan-bands tijdens de “Sunday School”.

Dag 6-11 Trinidad

Na een korte vlucht en een autorit over een hobbelige weg kom je aan in Mount Plaisir op Trinidad. Hier zijn de stranden misschien minder paradijselijk en het hotel heel eenvoudig, maar de rust en het feit dat je het strand deelt met zeeschildpadden die hier eieren komen leggen maken het wel heel bijzonder. Je verblijfsplaats is tevens een goede uitvalsbasis voor wandelingen en excursies in de natuur. Je brengt o.a. met een lokale gids een bezoek aan een waterval.

Het schildpadden project:
De lokale kinderen komen dagelijks helpen om jonge baby schildpadden te beschermen tegen vogels als zij overdag uit het ei komen. In het donker helpen ze deze kleine dieren vervolgens om weer veilig naar zee te komen. Hiermee zijn de overlevingskansen voor baby zeeschildpadden verdubbeld. Samen met de lokale schoolkinderen mag je deze dagen helpen om de (met uitsterven bedreigde) zeeschildpadden te laten overleven.

Dag 11-15 Barbados

De laatste paar dagen van deze reis breng je door op het eiland Barbados. Hiervandaan kun je dagelijks terugvliegen naar Londen. De sfeer op Barbados is heel anders dan op Tobago en Trinidad. Er komen hier meer toeristen en dat merk je natuurlijk. Je verblijft in een hotel dat direct aan het strand ligt, op niet al te grote afstand van de luchthaven. De laatste dag vertrek je ’s middags naar de luchthaven. De volgende dag kom je aan in Amsterdam/Brussel.
 

Reisschema inclusief accommodaties

Dag

Plaats

Accommodatie

1

Vertrek Amsterdam/Brussel, aankomst Tobago

1-6

Tobago

Sherwood Park

6-11

Trinidad

Mt. Plaisir

11-15

Barbados

Blue Orchids Hotel

15

Vertrek Barbados

16

Aankomst Amsterdam/Brussel

 

 

Prijsindicatie

Laagzeizoen

Hoogseizoen

2 volwassenen en baby

4.975

5.385

2 volwassenen en 1 kind

6.020

6.540

2 volwassenen en 2 kinderen

7.790

8.440

2 volwassenen en 3 kinderen

9.080

9.860

Genoemde prijs is een vanaf prijs e o.a. gebaseerd op beschikbaarheid in de goedkoopste boekingsklasse voor de vluchten. Het verblijf is inclusief vluchten, belastingen (€295 p.p.), transfers, 14 overnachtingen, deelname aan het schildpaddenproject, bezoek aan een waterval (halve dag) en 5 dagen autohuur.

De reis is alleen te boeken van mei t/m september.

Laagseizoen: mei, juni, september
Hoogseizoen: juli, augustus
 

Eigen droomreis samenstellen?

Niet ieder gezin is hetzelfde. Daarom heb je bij Expeditie Kroost & Co altijd de mogelijkheid om je eigen droomreis samen te stellen. Wil je bijvoorbeeld een reis verlengen of inkorten, accommodaties wijzigen of andere eilanden aan een reis toevoegen? Er kan bij ons heel veel! Als je ons laat weten wat je wensen zijn kunnen wij een offerte kunnen uitwerken die hier volledig op is afgestemd.
 

Boeken van een reis

Indien je een reis naar Tobago, Trinidad en Barbados wilt boeken kun je een offerte aanvragen bij expeditie Kroost & Co. Het voorstel dat we voor jullie uitwerken is gebaseerd op jullie gezinssituatie en eventuele aanvullende wensen. De accommodaties zijn op dat moment nog onder voorbehoud. Deze kunnen pas worden geboekt als jullie de reis daadwerkelijk willen boeken. Het kan zijn dat deze - uiteraard in overleg - na boeking van de reis moeten worden aangepast. Dit kan ook consequenties hebben op de prijs van het arrangement.

Je kunt hier een offerte voor deze reis aanvragen >>

printbutton
verre reizen kinderen
caribbean vakantie kinderen

©2010 Expeditie Kroost & Co | Sitemap | Privacy & Disclaimer | Contact

 

Bookmark and Share

familie reizen
type gezinsreis
reizen met kinderen
direct naar onze bestemmingen